Hur installerar jag en extern basstation? (gäller inte för RS-modeller)

RX-modeller:

Den externa installationen av basstationen för RX-modeller görs genom att flytta början av kabeln upp till 60 cm utanför gräsmattan. Detta definierar hur långt utanför gräsmattan laddstationen installeras. Basstationen ska vara i kant med gräsmattans kant i dess yttersta läge. Gräsmattans kant ska vara relativt plan för att möjliggöra smidigt inträde till basstationen:

RC-modeller:

Vid ett hörn.

För denna typ av installation är basstationen placerad vid ett av gräsmattans hörn, som visas i figuren nedan:

• Välj ett hörn där du vill placera basstationen utanför gräsmattans yta. Observera att du inte ska placera basstationen inom 3 m från ett hörn.
  • Placera basstationen på ett sådant sätt att dess framsida rör vid gräsmattans kant eller delvis placeras på gräsmattan.
  • Fortsätt att lägga ut kantkabeln såsom visas i figuren ovan, så att den fortsätter åtminstone 10 cm bortom basstationen och leds tillbaka till gräsmattan på ett avstånd av 10 cm från den andra kabeln.
  • Basstationens placering kan förskjutas något åt höger för att ge gräsklipparen smidigt tillträde till basstationen.
  • Du har möjligheten att justera basstationens position vid ett senare tillfälle för att säkerställa smidigt tillträde.

Utanför gräsmattan.

Obs: För specifika modeller kan detta bara ställas in genom Robomow-appen.

• Välj en plats utan gräsmattan där du vill att Robomow ska docka och laddas.
  • Bekräfta att vägen mellan gräsmattan och ytan utanför är jämn utan någon höjdskillnad, så att Robomow inte fastnar utan smidigt följer kabeln.
  • Underlaget mellan gräsmattan och basstationen bör vara hårt (såsom en gång eller fast mark) och inte sandigt eller stenigt, så att inte Robomow glider eller fastnar på det.
  • Området mellan gräsmattan och basstationen bör vara fritt från hinder och föremål.
  • Lägg ut kabeln såsom visas i figuren nedan:

• Smal stig, 50 cm bred.
  • Kvadratisk öbildning med kanter på 30 cm.
  • Ön börjar 50 cm från kantkabeln.
  • Håll ett avstånd på 10 cm mellan kantkabeln och ön från båda sidor.
  • Basstationens framsida bör placeras minst 1,5 m från kantkabeln och INTE mer än 4 m från den.