Klipptiden är väldigt kort (kort körtid). Vad ska jag göra?

För modeller RC, TC, MC

Fråga1 . Har du observerat detta fel fler gånger på sistone?

Om Ja – Gå vidare till fråga2.
Om Nej – Tryck på the OK-knappen  under 3 sekunder and ställ in tid och datum. Placera roboten i laddstationen. Roboten laddas nu en lång laddningstid upp till 16 timmar.

Fråga2 . Kontrollera klipptidens längd genom att trycka på knappen inställningar i 3 sekunder, gå till P106. Den första siffran till vänster visar numret för operationen i listan, och resten av siffrorna är ett räkneverk över operationen i minuter. Du kan granska listan över operationer med hjälp av vänster- och högerknapparna.

Normal klipptid (i en enda operation enligt tabellen nedan)

RC304

RC308

RC312

MC400

MC800

MC1200

Genomsnittlig klipptid.

35-45 min

50-60 min

50-60 min

35-45 min

50-60 min

50-60 min

Är klipptiden verkligen kortare än förväntat?

Om Ja – Gå vidare till fråga3.
Om Nej – Allt verkar vara ok.  Ring Robomows hjälplinje för vidare analys.

Fråga3 . Är klipphöjden inställd för lågt, är gräset högt?

Om Ja – Öka klipphöjden och låt roboten genomföra en hel klippcykel (2-3 dagar) för att se om problemet är löst eller fortfarande förekommer.
Om Nej – Gå vidare till fråga4.

Fråga4 . Slå Av säkerhetsbrytaren , lyft roboten i framänden och kontrollera följande:

• Att skräp inte fastnat i klippdäcket.
  • Att knivarna inte böjts.
  • Att för mycket förmultnat material inte fastnat mellan klippdäcket och knivarna.
  • Att knivarna roterar (med hjälp av en pinne, eller handskar).

Hittade du något av ovanstående på klippdäcket?

Om Ja – Se till att klippdäcket är rent och knivarna är i gott skick.
Om Nej – Gå vidare till fråga5.

Fråga5 . Slå PÅ säkerhetsbrytaren, sätt manöverboxen i pausläge (genom att trycka på knappen På/Av på manöverboxen i 3 sekunder), placera roboten i laddstationen och låt den ladda i 12-16 timmar. Lyser ikonen för fulladdat batteri konstant grön?
Om Ja – Roboten behövde en lång laddningstid, det händer ibland. Låt roboten fortsätta arbeta och kontakta Robomows hjälplinje om problemet återkommer.
Om Nej - Batteriet bör bytas ut.

För modeller RS, TS, MS

Fråga1 . Har du observerat detta fel fler gånger på sistone?

Om Ja – Gå vidare till fråga2.
Om Nej – Tryck på the Go-knappen  under 3 sekunder and ställ in tid och datum. Placera roboten i laddstationen. Roboten laddas nu en lång laddningstid upp till 16 timmar.

Fråga2 . Kontrollera klipptiden genom att gå till batteriets senaste drifttid.
(Service à Meny nummer 115. Eller Service à Information à Batteri à Drifttid).
Obs: Ring Robomows hjälplinje för att få en tillfällig kod till servicemenyn.

Normal klipptid (i en enda operation enligt tabellen nedan)

RS615

RS625

RS635

MS1500

MS2500

MS3500

Genomsnittlig klipptid.

55-65 min

55-65 min

80-100 min

40-50 min

55-65 min

80-100 min

Obs : Vid små gräsmattor på mellan 50  till 150 kvadratmeter kommer den genomsnittliga klipptiden att vara enligt tabellen nedan:

Yta inställd av användaren

Genomsnittlig arbetstid per 1 klippning

0 – 50

22

50 – 100

45

100 – 150

67

Är klipptiden verkligen kortare än förväntat?

Om Ja – Gå vidare till fråga3.
Om Nej – Allt verkar vara ok.  Ring Robomows hjälplinje för vidare analys.

Fråga3 . Är klipphöjden inställd för lågt, är gräset högt?

Om Ja – Öka klipphöjden och låt roboten genomföra en hel klippcykel (2-3 dagar) för att se om problemet är löst eller fortfarande förekommer.
Om Nej – Gå vidare till fråga4.

Fråga4 . Slå Av säkerhetsbrytaren ,
lyft roboten i framänden och kontrollera följande:

• Att skräp inte fastnat i klippdäcket.
  • Att knivarna inte böjts.
  • Att för mycket förmultnat material inte fastnat mellan klippdäcket och knivarna.
  • Att knivarna roterar (med hjälp av en pinne, eller handskar).

Hittade du något av ovanstående på klippdäcket?

Om Ja – Se till att klippdäcket är rent och knivarna är i gott skick.
Om Nej – Gå vidare till fråga5.

Fråga5 . Slå PÅ säkerhetsbrytaren, sätt manöverboxen i pausläge (genom att trycka på knappen På/Av på manöverboxen i 3 sekunder), placera roboten i laddstationen och låt den ladda i 12-16 timmar. Visas ikonen för fulladdat batteri?
Om Ja – Roboten behövde en lång laddningstid, det händer ibland. Låt roboten fortsätta arbeta och kontakta Robomows hjälplinje om problemet återkommer.
Om Nej - Batteriet bör bytas ut.