Hur lagar jag en kapad kabel i gräsmattan?

Klicka här för att se filmen

Om kantkabeln behöver skarvas, använd anslutningskontakterna som medföljer i Robomows kartong. De är vattentäta och ger en pålitlig elektrisk kontakt.

VIKTIGT ! Innan du skarvar kantkabeln, koppla ur manöverboxen från eluttaget.

• Skala av 1 cm från varje kabelände tillsammans och tvinna de avskalade ändarna med en tång.
  • Sätt in de tvinnade kablarna i kabelskarvdonet.
  • Skruva fast kabelkontakten på de tvinnade kablarna. Se till att den är ordentligt fastsatt.

VIKTIGT ! Varken tvinnade kablar eller en skruvklämma isolerad med isoleringstejp utgör en fullgod skarvning. Markfuktighet kan medföra att elledarna oxiderar, och efter en tid kan detta leda till att strömkretsen bryts.