Kan en laddstation installeras utanför gräsmattan?

Ja, men endast för modellerna RC och MC. En installation utanför gräsmattan kallas ”Extern laddstation”. Det finns två sätt att installera en laddstation utanför gräsmattan: i ett hörn eller på någon plats utanför gräsmattan. Det senare är endast tillgängligt för RC-modellen och kräver installering av Robomow-appen. Eftersom modellerna RS och MS är för större gräsmattor, är placeringen av laddstationen inget stort problem.