Vad ligger den genomsnittliga elkostnaden på vid användning av Robomow?

Denna artikel omfattar följande avsnitt:

För modeller RC, TC, MC

Robotgräsklipparen förbrukar ungefär 2 A vid klippning. Om vi tänker oss 100 minuters (1,66 timmars) driftscykel kommer den totala ström som måste matas tillbaka till batterierna vara 1,66h X 2 A ~ 3Ah.

Strömförsörjningen är 2 A utgående, men vi laddar vid 1,5 A, så att fulladda batteriet från "ladda batteriet" till full laddningsstatus tar: 3 Ah / 1,5 A = 2 timmar.

Efter 2 timmars laddning är batterierna fulladdade och roboten håller dem i stabilt tillstånd, för att när som helst starta driften. Detta kräver nästan ingen strömförbrukning.

OBS: Roboten startar nästa drift även om batteriet endast är laddat till 80 %. Detta beror på om den pågående cykeln ännu inte slutförts. I beräkningssyfte antar vi att batterierna fulladdas vid varje laddningscykel.

Laddningsströmförbrukningen mäts genom att anta 2 timmars laddning vid 1,5 A.

Om man antar att det finns 220 VAC i uttaget kommer KW/h att vara 220 x 1,5 = 330 W/h.
För att beräkna laddningskostnader per drift omvandlar vi enheterna till KW/h.

330 W/h = 0,33 KW/h.

För att veta hur mycket en drift skulle kosta i en månatlig elräkning, måste vi multiplicera "KW/h" med "Laddningstid [timmar]" med KW/h kostnad.

Kostnad per drift = KW/h x laddningstid [timmar] x KW/h kostnad

I Israel förekommer olika KW/h kostnader beroende på tid på året (sommar/vinter) och tid på dygnet. Som exempel kan vi göra en genomsnittsberäkning. (Vi kan inte göra en exakt beräkning eftersom ingen vet exakt när roboten befinner sig i laddningsläge.)

Låt oss till exempel anta 15 eurocent för en KW/h. Då blir beräkningen:

0,33 x 2 x 0,15 = 0,1 euro per klippdrift.

För modeller RS, TS, MS

Roboten förbrukar ungefär 3 Ampere under klippning. Om vi tänker oss 100 minuters (1,66 timmars) driftscykel kommer den totala ström som måste matas tillbaka till batterierna vara 1,66h X 3 A, vilket är lika med 5Ah.

Strömförsörjningen är 2,7 A utgående, så för att fulladda batteriet från "ladda batteriet" till full laddningsstatus tar:

5 Ah / 2,7A = 1,85 timmar.

Efter 1,85 timmars laddning är batterierna fulladdade och roboten håller dem i stabilt tillstånd, för att när som helst starta driften. Detta kräver nästan ingen strömförbrukning.

OBS: Roboten startar nästa drift även om batteriet endast är laddat till 80 %. Detta beror på om den pågående cykeln ännu inte slutförts. I beräkningssyfte antar vi att batterierna fulladdas vid varje laddningscykel.

Laddningsströmförbrukningen mäts genom att anta 1,85 timmars laddning vid 2,7 A.

Om man antar att det finns 220 VAC i uttaget kommer KW/h att vara 220 x 2,7 = 594 W/h.
För att beräkna laddningskostnader per drift omvandlar vi enheterna till KW/h.

594 W/h = 0,594 KW/h.

För att veta hur mycket en drift skulle kosta i en månatlig elräkning, måste vi multiplicera "KW/h" med "Laddningstid [timmar]" x KW/h kostnad.

Kostnad per drift = KW/h x laddningstid [timmar] x KW/h kostnad

I Israel förekommer olika KW/h kostnader beroende på tid på året (sommar/vinter) och tid på dygnet. Som exempel kan vi göra en genomsnittsberäkning. (Vi kan inte göra en exakt beräkning eftersom ingen vet exakt när roboten befinner sig i laddningsläge.)

Låt oss till exempel anta 15 eurocent för en KW/h. Då blir beräkningen:

0,594 x 1,85 x 0,15 = 0,16 euro per klippdrift.