Klippetiden er veldig kort (kort driftstid). Hva skal jeg gjøre?

Denne artikkelen inneholder følgende avsnitt:

For RC-, TC-, og MC-modeller

Q1 . Har du observert denne feilen mer enn en gang i det siste?

Hvis Ja – Gå til Q2.
Hvis Nei – Trykk på «OK»-knappen i 3 sekunder og still inn tid og dato. Plasser roboten i ladestasjonen. Roboten vil nå lades opp i en lang ladeperiode på opptil 16 timer.

Q2 . Sjekk klippevarigheten ved å trykke på innstillingsknappen i 3 sekunder, og gå inn på P106. Det første nummeret til venstre viser antall operasjoner på listen, og resten av numrene er den enkelte operasjonen i minutter. Du kan gå gjennomoperasjonene med venstre- og høyre taster.

Normal klippevarighet (for en enkel operasjon, sett i tabellen under)

RC304

RC308

RC312

MC400

MC800

MC1200

Gjennomsnittlig klippetid.

35–45 min

50–60 min

50–60 min

35–45 min

50–60 min

50–60 min

Er klippevarigheten faktisk kortere enn forventet?

Hvis Ja – Gå til Q3.
Hvis Nei – Alt ser ut til å være i orden.  Kontakt Robomows hotline for mer informasjon.

Q3 . Er klippehøyden satt for lavt, og er gresset høyt?

Hvis Ja – Øk klippehøyden og la roboten fullføre fullstendige klippesyklusen (2–3 dager) for å se om problemet er løst eller fortsatt er der.
Hvis Nei – Gå til Q4.

Q4 . Slå systembryteren på Av , løft robotens forside og sjekk følgende:

• Rester er ikke fast i klippedekselet.
  • Bladene er ikke bøyde.
  • For mange gressklumper har samlet seg mellom klippedeksel og blader.
  • Roter blader (bruk en lang pinne eller hansker).

Observerte du noe av det følgende på klippedekselet?

Hvis Ja – Sørg for at klippedekselet er rent og at bladene er i god stand.
Hvis Nei – Gå til Q5.

Q5 . Skru systembryter til PÅ, skru strømboksen til pausemodus (ved å trykke på På/av-knappen på strømboksen i 3 sekunder), plasser roboten i ladestasjonen og la den lade i 12–16 timer. Er ikonet for fullt oppladet batteri konstant grønt?
Hvis Ja – Roboten trenger en lang ladeperiode, noe som skjer en gang i blant. La roboten fortsette å jobbe og kontakt Robomow direktelinje hvis problemet fortsetter.
Hvis Nei – Batteripakken må erstattes.

For RS-, TS-, og MS-modeller

Q1 . Har du observert denne feilen mer enn en gang i det siste?

Hvis Ja – Gå til Q2.
Hvis Nei – Trykk på «OK»-knappen i 3 sekunder og still inn tid og dato. Plasser roboten i ladestasjonen. Roboten vil nå lades opp i en lang ladeperiode på opptil 16 timer.

Q2 . Sjekk klippevarighet ved å gå til siste batterilevetid.
(Service --> Meny nummer 115. Eller Service --> Informasjon --> Batteri --> Levetid).
Merk: Ring Robomows direktelinje for å få en midlertidig kode til servicemenyen.

Normal klippevarighet (for en enkel operasjon, sett i tabellen under)

RS615

RS625

RS635

MS1500

MS2500

MS3500

Gjennomsnittlig klippetid.

55–65 min

55–65 min

80–100 min

40–50 min

55–65 min

80–100 min

Merk : For små plener mellom 50 og 150 kvadratmeter, er gjennomsnittlig klippetid som vist i tabellen under:

Områderekkevidde satt av bruker

Gjennomsnittlig driftstid per 1 klippeoperasjon

0 – 50

22

50 – 100

45

100 – 150

67

Er klippevarigheten faktisk kortere enn forventet?

Hvis Ja – Gå til Q3.
Hvis Nei – Alt ser ut til å være i orden.  Kontakt Robomows direktelinje for mer informasjon.

Q3 . Er klippehøyden satt for lavt, og er gresset høyt?

Hvis Ja – Øk klippehøyden og la roboten fullføre fullstendige klippesyklusen (2–3 dager) for å se om problemet er løst eller fortsatt er der.
Hvis Nei – Gå til Q4.

Q4 . Slå systembryteren på Av ,
løft robotens forside og sjekk følgende:

• Rester er ikke fast i klippedekselet.
  • Bladene er ikke bøyde.
  • For mange gressklumper har samlet seg mellom klippedeksel og blader.
  • Roter blader (bruk en lang pinne eller hansker).

Observerte du noe av det følgende på klippedekselet?

Hvis Ja – Sørg for at klippedekselet er rent og at bladene er i god stand.
Hvis Nei – Gå til Q5.

Q5 . Skru systembryter til PÅ, skru strømboksen til pausemodus (ved å trykke på På/av-knappen på strømboksen i 3 sekunder), plasser roboten i ladestasjonen og la den lade i 12–16 timer. Vises ikonet for fullt oppladet batteri?
Hvis Ja – Roboten trenger en lang ladeperiode, noe som skjer en gang i blant. La roboten fortsette å jobbe og kontakt Robomow direktelinje hvis problemet fortsetter.
Hvis Nei – Batteripakken må erstattes.