Hva er gjennomsnittlige strømkostnader for å bruke Robomow?

For RC-, TC-, og MC-modeller

Den robotklipperen forbruker ca. 2 A mens den klipper. Hvis vi tar for oss 100 minutter (1,66 timer) av driftssyklusen, vil den totale strømmen som vi må fylle tilbake til batteriene være 1,66 t x 2 A ~ 3 Ah.

Strømforsyningen er en 2A-utgang, men vi lader ved 1,5 A, så å lade batteriet fra «lade batteriet» til fullt oppladet status vil ta: 3 Ah / 1,5 A = 2 timer.

Etter 2 timer med lading, vil batteriene være fulle og roboten vil holde batteriene i et statisk tilstand, for å starte driften når som helst. Dette krever nesten ikke noe strømforbruk.

MERK: Roboten begynner på neste operasjon, selv om batteriet er kun 80 % oppladet. Dette er avhengig av om den nåværende syklusen har blitt fullført eller ikke. For utregningens skyld, går vi ut fra at batteriene er fullt oppladet etter hver ladesyklus.

Ladestrømforbruket måles ved å beregne 2 timers lading ved 1,5 A.

Hvis vi antar at utgangen har 220VAC, vil KW/t da være 220 x 1,5 = 330 W/t.
For å kunne beregne ladekostnader per operasjon, transformerer vi enhetene til KW/t.

330 W/t = 0,33 KW/t.

For å vite hvor mye en operasjon vil koste i en månedlig strømregning, må vi multiplisere «KW/t» med «ladetid (timer)» med KW/t-kostnad.

Kost per operasjon= KW/t x ladetid(timer) x KW/t-kostnad

I Israel er der et par KW/t-kostnader, avhengig av tiden på året (sommer/vinter), og tiden på dagen. For dette eksemplet kan vi kun gjøre en gjennomsnittlig beregning (da ingen vet nøyaktig når roboten var i lademodus).

For eksempel, la oss anta at en KW/t koster 15 euro cent. Beregningen vil være:

0,33 x 2 x 0,15 = 0,1 euro per klippeoperasjon.

For RS-, TS-, og MS-modeller

Roboten bruker omtrent 3 ampere mens den klipper. Hvis vi antar en driftssyklus på 100 minutter (1,66 timer), vil den totale strømmen som vi må fylle tilbake til batteriene være 1,66 t X 3A, som blir ~ 5Ah.

Strømforsyningen er en 2,7 A-utgang, så å lade batteriet fra «lade batteriet» til fullt oppladet status vil ta:

5 Ah / 2,7 A = 1,85 timer.

Etter 1,85 timer med lading, vil batteriene være fulle og roboten vil holde batteriene i et statisk tilstand, for å starte driften når som helst. Dette krever nesten ikke noe strømforbruk.

MERK: Roboten begynner på neste operasjon, selv om batteriet er kun 80 % oppladet. Dette er avhengig av om den nåværende syklusen har blitt fullført eller ikke. For utregningens skyld, går vi ut fra at batteriene er fullt oppladet etter hver ladesyklus.

Ladestrømforbruket måles ved å beregne 1,85 timers lading ved 2,7 A.

Hvis vi antar at utgangen har 220 VAC, vil KW/t da være 220 x 2,7 = 594 W/t.
For å kunne beregne ladekostnader per operasjon, transformerer vi enhetene til KW/t.

594 W/t = 0,594 KW/t.

For å vite hvor mye en operasjon vil koste i en månedlig strømregning må vi multiplisere «KW/t» x «ladetid (timer)» x KW/t-kostnad.

Kost per operasjon= KW/t x ladetid(timer) x KW/t-kostnad

I Israel er der et par KW/t-kostnader, avhengig av tiden på året (sommer/vinter), og tiden på dagen. For dette eksemplet kan vi kun gjøre en gjennomsnittlig beregning (da ingen vet nøyaktig når roboten var i lademodus).

For eksempel, la oss anta at en KW/t koster 15 euro cent. Beregningen vil være:

0,594 x 1,85 x 0,15 = 0,16 Euro per klippeoperasjon.