Kan een basisstation buiten het gazon worden geïnstalleerd?

Ja, echter uitsluitend de RC- en MC-modellen. Een installatie "naast het gazon" wordt een "externe basis"-instelling genoemd. Er zijn twee manieren om een basisstation naast het gazon te installeren: in een hoek of op een willekeurige plek naast het gazon. Deze laatste is uitsluitend beschikbaar voor het RC-model en vereist een configuratie van de Robomow app. Aangezien de RS- en MS-modellen voor de grotere gazons zijn, is de locatie van het basisstation een kleiner probleem.