Robotten stopper med en »Sidder fast« besked.

Denne artikel indeholder følgende afsnit:

(E1) For RC-, TC-, MC-modeller

Q1 - Er der dybe hjulspor på græsplænen?

Hvis Nej – Gå til Q3.

Q2 - Muliggør stien på plænen glat manøvredygtighed? (Huller, op / ned ad bakke, mudder, højt græs). Se tabellen nedenfor for korrigerende handlinger:

Hvis Ja – Gå til Q3.

Hvis Nej – Lav stien, og se, om det løser problemet. Hvis fejlen sker igen lige efter robotten glider lidt (på grund af mudder), øg Forsinkelse Følsomhed med 1 segment.

Service > P238. Gå til Q3

Q3 - Kan forhjulet dreje frit om sit aksel og mod robottens chassis?

Hvis Ja – Gå til Q4.

Hvis Nej – Prøv at frigive hjulet (der kan være snavs, mudder eller dækningsmaterialer, der forhindrede hjulets evne til at rotere frit).
Hvis det ikke kan frigives, skal robotten tages til autoriseret serviceværksted til reparation

Q4 - Send robotten til at arbejde inde på plænen, hvor den har mindst 5 meter til at køre frem uden at ramme en forhindring eller nå en tråd.

Vil robotten køre lige i mere end 2 meter uden at ændre retning?

Hvis Ja – Gå til Q5.

Hvis Nej –Åbn opførsel-skærmen (Service --> P126), og se værdien #2 »Seneste afslutningshændelse«. Tabellen nedenfor beskriver værdier, der kan ses. Registrer værdien, der ses mens robotten arbejder, og handl i overensstemmelse med resultater.

Arbejder med særlig skærm:

Når den ønskede særlige skærm- menu er valgt, skal du trykke på knappen  for at skifte mellem brugermenuer og den særlige skærm, der blev valgt. Send robotten til at arbejde i Scan-tilstand ved at trykke  på knappen, og derefter igen trykke på knappen  for at skifte tilbage til »Opførsel« skærmen, mens robotten klipper til observation.

Kontroller værdi #2 (øverste linje, anden værdi fra venstre). Mens robotten ændrer retning på et sted, som den ikke bør ændre (i midten af plænen), observer værdi # 2 vist på skærmen, og se efter dens tal i tabellen nedenfor. Kontroller tallet i menuen nedenfor.

Nummer

Indikerer

Hvornår vil det ske?

Hvad skal der gøres derefter?

0

Ingen.

Ingen registrering.

Ingenting.

4

Afstand

Dette vil ske, når robotten kører frem 250 meter uden at nå en tråd, eller rammer en forhindring (støddæmper begivenhed).

Check med kunden, at robottens model er velegnet til størrelsen af plænen.

6

Ledning

Robotten har registreret en tråd.

Kontroller med kunden, om en ledning er faktisk på dette sted, eller om det var en falsk registrering.

7

Støddæmper

Robotten har registreret en støddæmper.

Kontroller med kunden, om robotten har faktisk ramt en forhindring, eller om det var en falsk registrering.

8

Forhjuls tilbagegang

Robotten har registreret en tilbagegang med forthjul.

Kontroller med kunden, om robotten faktisk sidder fast i et sted, hvor forhjulet faldt i et hul i græsplænen.

9

Forhjuls forsinkelse

Robotten har registreret en forsinkelse med forthjul.

Kontroller med kunden, om forhjulet kan dreje frit om sit aksel og mod robottens chassis.

10

Kørsel over strøm

Dette vil ske, hvis en af de trækkende hjul står over for en høj strøm.

Se, om der er ingen synlig grund til, at drivhjulet roterer i friktion. Hvis intet blev fundet, kør en kørselstest og handl i overensstemmelse med testresultaterne.

11

Skråning

Når robotten kører i en hældning på mere end 20 °, eller 35 %.

Robomow er ikke designet til at arbejde på en overflade med mere end 20 graders skråninger.

12

Robotten hænger fast

Under græsslåning, når robotten når tråden, stopper den og kører tilbage på plænen. Hvis robotten ikke vender tilbage til græsplænen, vil den stoppe med denne fejl.

Kontroller følgende:

1. Tråden er fastgjort korrekt til jorden.

2. Sørg for, at kanttråden er installeret på en flad overflade (ikke mere end 6 ° eller 10 %).

13

Afslutning af kanten

når robot fuldender kantklipning af en eller anden grund

14

Tabte tråden

Dette vil ske, når robotten vil kiste trådsignal. Sørg for, at strømforsyningen er altid tændt.

Hvis der ikke var nogen strømsvigt, skal robotten, strømboksen og ladestationen tages til et autoriseret servicecenter til yderligere analyse.

15

Registrering af docking-station

Robotten har registreret en ladestation i nærheden.

Kontroller med kunden, om der faktisk er en ladestation placeret inden for en radius på 2 meter.

Q5 - Kør robotten og observer den i ca. 30 minutter. Har du bemærker nogen mærkelig adfærd, mens den arbejdede? (Skifter retning i midten af plænen, stopper kørsel fremad uden synlige grund, etc.)

Hvis Ja - Robotten skal tages til autoriseret serviceværksted til yderligere analyse.
Hvis Nej - Lad robotten fortsætte med at arbejde, og hvis problemet sker igen, kontakt Hotline for yderligere analyse.

For RS-, TS-, MS-modeller

Q1 - Er der dybe hjulspor på græsplænen?

Hvis Ja – Gå til Q2.

Hvis Nej – Gå til Q3.

Q2 - Muliggør stien på plænen glat manøvredygtighed? (Huller, op / ned ad bakke, mudder, højt græs). Se tabellen nedenfor for korrigerende handlinger:

Hvis Ja – Gå til Q3.

Hvis Nej – Lav stien, og se, om det løser problemet. Hvis fejlen sker igen lige efter robotten glider lidt (på grund af mudder), øg Forsinkelse Følsomhed med 1 segment. Gå til Service > Indstillinger > Forsinkelse > Følsomhed.
Gå til Q3.

Q3 - Kan forhjulet dreje frit om sit aksel og mod robottens chassis?

Hvis Ja – Gå til Q4.

Hvis Nej – Prøv at frigive hjulet (der kan være snavs, mudder eller dækningsmaterialer, der forhindrede hjulets evne til at rotere frit).
Hvis det ikke kan frigives, skal robotten tages til autoriseret serviceværksted til reparation.

Q4 - Send robotten til at arbejde inde på plænen, hvor den har mindst 5 meter til at køre frem uden at ramme en forhindring eller nå en tråd.

Vil robotten køre lige i mere end 2 meter uden at ændre retning?

Hvis Ja – Gå til Q5.

Hvis Nej –Åbn opførsel-skærmen: Service > P122

(Service > Information > Særlig skærm > Opførsel skærm), og se værdien #2 »Seneste afslutningshændelse«. Tabellen nedenfor beskriver værdier, der kan ses. Registrer værdien, der ses mens robotten arbejder, og handl i overensstemmelse med resultater.

Arbejder med særlig skærm:

Når den ønskede særlige skærm- menu er valgt, skal du trykke på knappen  for at skifte mellem brugermenuer og den særlige skærm, der blev valgt. Send robotten til at arbejde i Scan-tilstand (spring kanten over), og tryk knappen igen for at skifte tilbage til »Opførsel« skærmen, mens robotten klipper til observation.

Kontroller værdi #2 (øverste linje, anden værdi fra venstre). Mens robotten ændrer retning på et sted, som den ikke bør ændre (i midten af plænen), observer værdi # 2 vist på skærmen, og se efter dens tal i tabellen nedenfor. Kontroller tallet i menuen nedenfor.

Nummer

Indikerer

Hvornår vil det ske?

Hvad skal der gøres derefter?

0

Ingen.

Ingen registrering.

Ingenting.

4

Afstand

Dette vil ske, når robotten kører frem 250 meter uden at nå en tråd, eller rammer en forhindring (støddæmper begivenhed).

Check med kunden, at robottens model er velegnet til størrelsen af plænen.

6

Ledning

Robotten har registreret en tråd.

Kontroller med kunden, om en ledning er faktisk på dette sted, eller om det var en falsk registrering.

7

Støddæmper

Robotten har registreret en støddæmper.

Kontroller med kunden, om robotten har faktisk ramt en forhindring, eller om det var en falsk registrering.

8

Forhjuls tilbagegang

Robotten har registreret en tilbagegang med forthjul.

Kontroller med kunden, om robotten faktisk sidder fast i et sted, hvor forhjulet faldt i et hul i græsplænen.

9

Forhjuls forsinkelse

Robotten har registreret en forsinkelse med forthjul.

Kontroller med kunden, om forhjulet kan dreje frit om sit aksel og mod robottens chassis.

10

Kørsel over strøm

Dette vil ske, hvis en af de trækkende hjul står over for en høj strøm.

Se, om der er ingen synlig grund til, at drivhjulet roterer i friktion. Hvis intet blev fundet, kør en kørselstest og handl i overensstemmelse med testresultaterne.

11

Skråning

Når robotten kører i en hældning på mere end 20 °, eller 35 %.

Robomow er ikke designet til at arbejde på overflader med mere end 20 graders skråninger.

12

Robotten hænger fast

Under græsslåning, når robotten når tråden, stopper den og kører tilbage på plænen. Hvis robotten ikke vender tilbage til græsplænen, vil den stoppe med denne fejl.

Kontroller følgende:

1. Tråden er fastgjort korrekt til jorden.

2. Sørg for, at kanttråden er installeret på en flad overflade (ikke mere end 6 ° eller 10 %).

13

Afslutning af kanten

Når robotten fuldender kantklipning af en eller anden grund.

14

Tabte tråden

Dette vil ske, når robotten vil kiste trådsignal. Sørg for, at strømforsyningen er altid tændt.

Hvis der ikke var nogen strømsvigt, skal robotten, strømboksen og ladestationen tages til et autoriseret servicecenter til yderligere analyse.

15

Registrering af docking-station

Robotten har registreret en ladestation i nærheden.

Kontroller med kunden, om der faktisk er en ladestation placeret inden for en radius på 2 meter.

Q5 - Kør robotten og observer den i ca. 30 minutter. Har du bemærker nogen mærkelig adfærd, mens den arbejdede? (Skifter retning i midten af plænen, stopper kørsel fremad uden synlige grund, etc.)

Hvis Ja - Robotten skal tages til autoriseret serviceværksted til yderligere analyse.
Hvis Nej - Lad robotten fortsætte med at arbejde, og hvis problemet sker igen, kontakt Hotline for yderligere analyse.