Robotten kommer ikke korrekt i ladestationen.

Vi vil gerne have, at du kun gå gennem de trin, der er relevante for dig, hvorfor det er nødvendigt at udføre en kort test, før du begynder at følge instruktionerne nedenfor.

Docking test: Anbring klipperen ca. 3 meter før ladestationen, og vælg »Kør til station«.

Kør til station i C-modeller:
Tryk på knappen »Hjem«.

Kør til station i S-modeller:
Tryk på Kør-knappen, og vælg husikonet ved hjælp af pilerne, tryk på Kør for at bekræfte.

Plæneklipperen vil køre ved centreret tråd. Følg klipperen, og kontroller, hvordan den kommer i ladestationen.

Hvis det mislykkes at dokke ordentligt »Docking test = fejl«, og hvis den kører jævnt uden problemer er »Docking test = Godkendt«.

Det anbefales at gentage testen tre gange for at sikre, at robotten opfører sig jævnt.

Nu kan du gå til tabellen nedenfor, og vælge den passende case for din Robomow:

Robomow model

Ladestation installation

Hvor finder du klipperen, når den stopper?

Docking test

Case nr.

Trin til at gennemgå

RC / MC

Inde i plænen - ved tråden

Hovedområde

FEJL

01

1, 2, 3, 8, 9, 13

GODKENDT

02

10, 11, 14

SubZone

FEJL

03

1, 2, 3, 8, 13

GODKENDT

04

10, 11, 12

Uden for et hjørne

Hovedområde

FEJL

05

1, 2, 4, 8, 13

GODKENDT

06

10, 11, 14

SubZone

FEJL

07

1, 2, 8, 13

GODKENDT

08

10, 12

Uden for
plæneområdet

Hovedområde

FEJL

09

1, 2, 5, 6, 7, 8, 13

GODKENDT

10

10, 11, 14

SubZone

FEJL

11

1, 2, 8, 13

GODKENDT

12

10, 11, 12

RS / MS

Inde i plænen - ved tråden

Hovedområde

FEJL

13

1, 2, 8,

GODKENDT

14

10,

SubZone

FEJL

15

1, 2, 8, 15

GODKENDT

16

10, 12

1. Årsag - Højdeforskellen ved indgangen til stationen.

Løsning - Fyld med jord for at udglatte plænen til ladestationen, så det er let for maskinen at køre ind.

2. Årsag – Mudder, snavs eller blade sidder fast i robottens forreste hjul, som rejser den forreste del af robotten og forhindrer i at komme ind i ladestationens kontakter.

Løsning - Rengør forreste hjul og sørg for, at de frit kan vende om sin egen akse.

3. Årsag (ved opsætning af tråden) - Ladestationen er placeret for tæt på et hjørne af plænen eller på en buet linje.

Løsning - Flyt ladestationen, så den er længere væk end 3 meter efter et hjørne og 30 cm før et hjørne. Sørg for, at ladestationen er placeret langs relativt lige del af kanten og ikke på en kurve.

4. Årsag (Ved opsætning af hjørne) - Robotten er ikke på linje med opladningskontakten under indkørsel til ladestationen.

Løsning – Sørg for, at tråden og stationen indstilles i henhold til målingerne vist på tegningen til højre. Se animationen, der viser vejen til opsætning af en ladestation ved et hjørne. Sørg for, at ladestationen er placeret med en lille drejning mod højre for at gøre det nemt for plæneklipperen at komme ind ladestationen.

5. Årsag (Ekstern opsætning) - Robotten kører ikke ind i den passage, der fører mod ladestationen.

Løsning - Bekræft, at passagen mellem plænen og det udenfor liggende område er glat uden højdeforskelle, så Robomow ikke går i stå og kan følge tråden uforhindret.

6. Årsag (Ekstern opsætning) - Robotten glider og sætter sig fast på vej fra plænen til ladestationen.

Løsning - Bekræft, at overfladen mellem plænen og ladestationen er hård (som f.eks. et fortov eller fast jord) og ikke sandet eller stenet, så Robomow ikke glider eller sidder fast.

7. Årsag (Ekstern opsætning) - Robotten kører langs passagen, der fører til ladestationen, men kommer ikke tilpasset opladningsstifte.

Løsning – Sørg for, at tråden og stationen indstilles i henhold til målingerne vist på tegningen til højre. Se animationen, der viser vejen til opsætning af en ladestation ved et hjørne. Sørg for, at ladestationen er placeret med en lille drejning mod højre for at gøre det nemt for plæneklipperen at komme ind ladestationen

8. Årsag - Ladestationen er placeret på en sidehældning og ikke på et relativt fladt område.

Løsning - Flyt ladestationen til et sted, hvor jorden er nogenlunde lige.

9. Årsag - Tråden under ladestationen er ikke stram og placeret midt under stationen.

Løsning - Sørg for, at tråden under ladestationen er lige, stram og centreret under ladestationen.

10. Årsag - Forhindringer, perimeter-ø eller en smal passage lukker plænens kant og hindrer klipperen i at gennemføre dens kørsel langs tråden i »Kanttrådsfølger« tilstand.

Løsning – Juster installationen eller ændr ladestationens placering for at forhindre dette problem.

11. Årsag – Robot registrerer ladestationen ved hjælp af Bluetooth (ved punkt A), selv om det ikke findes før indkørsel til stationen (se eksempel i nedenstående tegning). Dette kan medføre, at plæneklipperen begynder at følge tråden centreret mod en subzone, og så kommer den ikke til stationen, fordi den kører i »Kanttrådsfølger« tilstanden inde i subzonen.

Løsning – Skift placeringen af ladestationen, så den ikke er tæt på den smalle passage, der fører til en anden zone af plænen.

12 . Årsag – Plæneklipperen arbejder i subzonen, mens tilstanden »Kanttrådsfølger« er sat til »Tænd«, men passagen / området, der forbinder subzonen med primær zone, er for snæver og ikke tillader robotten at krydse mellem dem ved slutningen af operationen.

Løsning – Indstil »Kanttrådsfølger« til »Sluk« for subzonen eller reducere den maksimale »følg nær wire afstand« for subzonen, så det vil gøre det muligt for plæneklipperen at passere mellem zonerne.

13. Årsag - Robotten er ikke på linje med opladningskontakter under indkørsel til ladestationen.

Løsning – Hvis ladestationen ikke har den mekaniske løsning, der fører robotten ind opladningskontakterne, kan du kontakte en af serviceudbydere og bede om det (Reservedelsnummer SPP7019A).

14. Årsag (C-modeller) – Robotten passerer nær ladestationen i »Kanttrådsfølger« tilstanden og genkender ikke ladestationen. Muligvis er der ingen Bluetooth-kommunikation mellem plæneklipperen og ladestationen.

Løsning

Q1. Start ved at kontrollere BLE-kommunikation mellem en smartphone og robotten.

Download applikationer nedenfor fra iTunes eller Google Play Store.

For IOS :
download »Light Blue« app, som vist i billedet nedenfor.

For Android :
download »nRF UART v2.0« app, som vist i billedet nedenfor.

Hvis BLE på robotten fungerer godt, vil robotten ses i applikationen som Moxxxx (hvor xxxx er de sidste 4 robottens S / N cifre). Hvis robottens S/N er eksempelvis RC14131580004, skal du se »Mo0004«.

Hvis robotten kan ses på listen, gå til Q2.

If No – sørg for, at Bluetooth er sat til 'On' via Tjenesten ved at trykke på hjem + indstillinger knapper i 3 sekunder (Kræver at modtage en midlertidig kode fra Hotline agent) åbn P264 skærm. Sat P260 & P261 til JA, og tryk på knappen 'OK' for at bekræfte. Nulstil plæneklipperen ved at trykke på OK-knappen i 3 sekunder. Kontroller igen, om robotten kan ses på listen iht. Q1. Hvis ikke, skal bundkortet udskiftes.

Q2. Kontroller BLE-kommunikationen mellem robotten og ladestationen.
- Anbring robotten i en radius på inden for 1 m fra ladestationen.

– Åbn menuen Service ved at trykke på hjem + indstillinger knapper i 3 sekunder (Kræver at modtage en midlertidig kode fra Hotline agent) indtast P255. Vælg »BASE«, og tryk PÅ OK for at bekræfte.

Der vises GODKENDT eller FEJLEDE.

Godkendt - Gå til Q3.

Fejlede - Udskift MBLE-kortet i ladestationen.

Q3. Kontroller BLE-kommunikationen via menuen Service ved at trykke på hjem + indstillinger knapper i 3 sekunder, indtast P404.

Hvis testen er bestået - du hører en biplyd, og »0002« vises på skærmen.

Hvis testen ikke er bestået - du hører ikke nogen biplyd, og »0000« vises på skærmen.  Udskift MBLE-kortet i ladestationen.