Hvad er den gennemsnitlige omkostning ved brug af Robomov?

For RC-, TC-, MC-modeller

Robotplæneklipperen forbruger ca. 2 A under klipning. Hvis vi tager 100 minutter (1,66 timer) af driftscyklus, vil den samlede strøm, som vi skal levere tilbage til batterier, være 1,66 h X 2 A ~ 3Ah.

Strømforsyningen er 2 A ved udgang, men vi oplader ved 1,5 A, så fuldstændig opladning af batteriet fra »afladt batteri« til fuld opladning vil tage: 3 Ah / 1,5 A = 2 timer.

Efter 2 timers opladning vil batterier blive fuldt opladet, og robotten vil holde batterierne klare til at starte arbejde når som helt. Dette kræver næsten ingen strømforbrug.

BEMÆRK: Robotten starter den næste operation også selv om batteriet kun er opladet i 80 %. Det afhænger af, om den aktuelle cyklus er endnu ikke afsluttet. For beregningen tager vi hensyn til, at batterier er blevet fuldt opladet for hver opladningscyklus.

Strømforbrug ved opladningen måles ved at antage 2 timers opladning ved 1,5 A.

Hvis der er 220 V AC i stikkontakten, vil KW/h være 220 x 1,5 = 330 W/h.
For at beregne opladningsomkostninger per operation, vil vi overføre enheder til KW/h.

330 W/h =0,33 KW/h.

For at vide, hvor meget en operation ville koste i en månedlig elregning, skal vi gange »KW/h« med »Opladningstid [timer]« med KW/h omkostning.

Omkostning per operation = KW/h x opladningstid [timer] x KW/h omkostning

I Israel er der en lille KW/h omkostning, afhængigt af tidspunktet på året (sommer / vinter), og tidspunktet på dagen. I dette eksempel kan vi gøre en gennemsnitlig beregning; ellers kan det ikke lade sig gøre (fordi ingen ved præcis, hvornår robotten var i opladningstilstand).

Lad eksempelvis antage 15 Eurocent for en KW/h. Beregningen vil være:

0,33 x 2 x 0,15 = 0,1 Euro per en græsslåning.

For RS-, TS-, MS-modeller

Robotten forbruger ca. 3 Ampere under klipning. Hvis vi tager 100 minutter (1,66 timer) af driftscyklus, vil den samlede strøm, som vi skal levere tilbage til batterier, være 1,66 h X 3 A, som svarer til ~ 5 Ah.

Strømforsyningen er 2,7 A ved udgang, så fuldstændig opladning af batteriet fra »afladt batteri« til fuld opladning vil tage:

5 Ah / 2,7 A = 1,85 timer.

Efter 1.85 timers opladning vil batterier blive fuldt opladet, og robotten vil holde batterierne klare til at starte arbejde når som helt. Dette kræver næsten ingen strømforbrug.

BEMÆRK: Robotten starter den næste operation også selv om batteriet kun er opladet i 80 %. Det afhænger af, om den aktuelle cyklus er endnu ikke afsluttet. For beregningen tager vi hensyn til, at batterier er blevet fuldt opladet for hver opladningscyklus.

Strømforbrug ved opladningen måles ved at antage 1,85 timers opladning ved 2,7 A.

Hvis der er 220 V AC i stikkontakten, vil KW/h være 220 x 2,7 = 594 W/h.
For at beregne opladningsomkostninger per operation, vil vi overføre enheder til KW/h.

594 W/h =0,594 KW/h.

For at vide, hvor meget en operation ville koste i en månedlig elregning, skal vi gange »KW/h« med »Opladningstid [timer]« med KW/h omkostning.

Omkostning per operation = KW/h x opladningstid [timer] x KW/h omkostning

I Israel er der en lille KW/h omkostning, afhængigt af tidspunktet på året (sommer / vinter), og tidspunktet på dagen. I dette eksempel kan vi gøre en gennemsnitlig beregning; ellers kan det ikke lade sig gøre (fordi ingen ved præcis, hvornår robotten var i opladningstilstand).

Lad eksempelvis antage 15 Eurocent for en KW/h. Beregningen vil være:

0,594 x 1,85 x 0,15 = 0,16 Euro per en græsslåning.